Tulevaisuusfoorumi: Onko suurten keskusten ulkopuolella tulevaisuutta?

19.02.2019

Aika:                  Maanantai 11.3.2019 klo 09:00–12:00
Paikka:              Seinäjoki Areena, Sali 140A, Kirkkokatu 23, 60220 SEINÄJOKI

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan keskusteluun alueiden ja Etelä-Pohjanmaan tulevaisuudesta Seinäjoelle 11.3.2019.

Suomen talouden kasvu ja menestyminen on rakentunut korkeaan osaamiseen, teknologian kehitykseen ja tuottavuuden kasvuun. Viime vuosien nopean talouskasvun jälkeen epävarmuutta on jälleen ilmassa, kaupungistuminen kiihtyy ja alueiden kehityksessä on havaittavissa polarisaatiota Suomessa. Mihin suuntaan alueiden kehitys on menossa? Miksi toiset alueet taantuvat ja toiset menestyvät? Millaisia ratkaisuja tarvitaan, jotta erilaiset alueet menestyvät myös 2030-luvulla?

Tilaisuuden avaa elinkeinoministeri Mika Lintilä ja asiantuntijapuheenvuoroissa käsitellään mm. kaupungistumisen kehityssuuntia, Etelä-Pohjanmaan ja alueiden tilannekuvaa työllisyyden ja osaamisen näkökulmista (Miika Laurila, Etelä-Pohjanmaan liitto) sekä epätodennäköisten alueiden menestymistä (Prof. Markku Sotarauta, TAU).

08:30 Aamiainen tarjolla aulassa
09:00 Seminaarin avaus, Lasse Anttila, maakuntahallituksen pj., Etelä-Pohjanmaan liitto
09:10 Elinvoimaa koko Suomeen, Mika Lintilä, elinkeinoministeri
09:30 Innovatiivisuutta ja kasvua alueille, Miika Laurila, Etelä-Pohjanmaan liitto
10:10 Kaupungistumisen valtavirta ja vastavirta, Eero Holstila, MDI
          Kommenttipuheenvuorot
10:50 Tauko
11:00 Epätodennäkoisten alueiden menestyminen, Markku Sotarauta, Tampereen yliopisto
11:40 Yhteenveto – mihin olemme matkalla?
12:00 Tilaisuus päättyy

Tule mukaan keskustelemaan ja rakentamaan ratkaisuja!

Ilmoittaudu viimeistään 6.3.2019: https://fi.surveymonkey.com/r/tulevaisuusfoorumi

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan liitto, Innovatiivisuutta ja kasvua Etelä-Pohjanmaalle -hanke ja Seinäjoen yliopistokeskus.