Musiikkia_kaupungilla
kuva: Susan Seppälä

KULTTUURI

Etelä-Pohjanmaan kehittäminen omaleimaisena ja elinvoimaisena kulttuurimaakuntana on asetettu yhdeksi Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnan tärkeimmäksi painopistealaksi.  Maakuntastrategian visio 2040 on, että ”Etelä-Pohjanmaa on hyvinvoivien ihmisten ja menestyvien yritysten uudistuva ja yhteistyötä rakentava kulttuurimaakunta.”

Kulttuurin kehittämisen tehtäväalue

Kulttuurin kehittämisen tehtäviin kuuluvat maakunnan kulttuurielämän, taiteen ja kulttuurialan tutkimustoiminnan sekä niitä koskevien kehittämishankkeiden edistäminen ja tukeminen, yhteistyö kulttuurialan viranomaisten, kuntien ja järjestöjen kanssa sekä kulttuuria koskevan koulutuksen edistäminen.

Lisäksi kulttuurin kehittämisen tehtäväalueella osallistutaan aktiivisesti kotiseututyön ja perinnepolitiikan edistämiseen maakunnassa. Tehtävänä on edistää kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja kulttuurinvaihtoa sekä huolehtia toimialaan kuuluvista neuvonta- ja informaatiopalveluista sekä tiedottaa kulttuurin rahoitusjärjestelmistä.

Tehtäväalueen henkilökunta >>

 

Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuristrategia on hyväksytty

Maakuntahallitus päätti kokouksessaan 26.8.2019 hyväksyä päivitetyn Etelä-Pohjanmaan kulttuuristrategian vuosille 2019–2025. Strategia on valmisteltu laajassa yhteistyössä maakunnan kulttuuritoimijoiden kanssa.

Kulttuuristrategiassa on kuvattuna Etelä-Pohjanmaan kulttuurin toimintaympäristö ja kuntien erityispiirteet. Visiona siinä on Hyvinvoivien ihmisten innostava kulttuurimaakunta. Kulttuurin kehittämisen kulmakivet ovat yhteistyö, hyvinvointi, liiketoiminta ja kansainvälisyys sekä läpileikkaavana kulmakivenä kestävä kehitys.

Strategia ilmestyy lokakuussa painettuna julkaisuna ja sähköisessä muodossa Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla suomeksi ja englanniksi. Lokakuussa järjestetään myös päivitetyn strategian julkistamistilaisuus ja aloitetaan strategian jalkautuskierros seutukunnissa ja kunnissa.

Katso tuottamamme uusi "Etelä-Pohjanmaan kulttuuriperintöä etsimässä – Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018" -video!

Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskuksen tuottamassa videossa tuodaan esiin Etelä-Pohjanmaan rikasta kulttuuriperintöä. Vuonna 2018 Euroopan unionissa vietettiin Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Teemavuoden tavoitteena oli kannustaa eurooppalaisia pohtimaan kulttuuriperintöään ja sen merkitystä omassa arjessa.

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018

Vuonna 2018 koko Eurooppa viettää yhteistä Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kulttuuriperinnön eurooppalaisella teemavuodella lisätään yleistä tietoisuutta kulttuuriperinnöstä ja sen merkityksestä. Se tarjoaa mahdollisuuden mm. hyvien käytäntöjen levittämiseen, periaatekeskustelujen virittämiseen sekä tutkimus- ja innovointitoiminnan edistämiseen. Lue lisää teemavuodesta sekä teemavuoden tueksi tarjolla olevaan rahoitukseen. Lue lisää >>


Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri nyt myös ruotsiksi ja englanniksi!

Koko maakunnan kattavasta sähköisestä tapahtumakalenterista on julkaistu nyt myös kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi. Kieliversiot palvelevat maakunnan vieraskielistä väestöä sekä kansainvälisiä matkailijoita. Tapahtumien ilmoittajat ovat vastuussa ruotsin- ja englanninkielisen tekstisisällön tuottamisesta. Tapahtumatietojen kääntämisessä on lisäksi käytössä Googlen konekäännöspalvelu, jota hyödynnetään samaan tapaan kuin monilla verkkosivustoilla ja sosiaalisen median palveluissa. sähköinen tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta www.epkalenteri.fi. Hae ja ilmoita omat tapahtumasi ilmaiseksi!

Kulttuurin uutiskirje


Uutiskirje Helmikuu 2020

Uutiskirje Joulukuu 2019
Uutiskirje Syyskuu 2019

Uutiskirje Kesäkuu 2019

Uutiskirje Toukokuu 2019

Uutiskirje Maaliskuu 2019
Uutiskirje Tammikuu 2019

Uutiskirje 7/2018
Uutiskirje 6/2018

Uutiskirje 5/2018

Uutiskirje 4/2018
Uutiskirje 3/2018

Uutiskirje 2/2018
Uutiskirje 1/2018

Uutiskirje 6/2017
Uutiskirje 5/2017
Uutiskirje 4/2017
Uutiskirje 3/2017
Uutiskirje 2/2017
Uutiskirje 1/2017

Uutiskirje 6/2016
Uutiskirje 5/2016
Uutiskirje 4/2016
Uutiskirje 3/2016
Uutiskirje 2/2016
Uutiskirje 1/2016


Uutiskirje 8/2015

Kulttuurin uutiskirje tiedottaa Etelä-Pohjanmaan kulttuurin ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja rahoitusmahdollisuuksista. Uutiskirje ilmestyy noin seitsemän kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje >>

Etelä-Pohjanmaan liittoPL 109, 60101 SeinäjokiKampusranta 9 C, Frami, 4. kerros • etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi

Takaisin
ylös