Musiikkia_kaupungilla
kuva: Susan Seppälä

KULTTUURI

Etelä-Pohjanmaan kehittäminen omaleimaisena ja elinvoimaisena kulttuurimaakuntana on asetettu yhdeksi Etelä-Pohjanmaan liiton toiminnan tärkeimmäksi painopistealaksi.  Maakuntastrategian visio 2040 on, että ”Etelä-Pohjanmaa on hyvinvoivien ihmisten ja menestyvien yritysten uudistuva ja yhteistyötä rakentava kulttuurimaakunta.”

Kulttuurin kehittämisen tehtäväalue

Kulttuurin kehittämisen tehtäviin kuuluvat maakunnan kulttuurielämän, taiteen ja kulttuurialan tutkimustoiminnan sekä niitä koskevien kehittämishankkeiden edistäminen ja tukeminen, yhteistyö kulttuurialan viranomaisten, kuntien ja järjestöjen kanssa sekä kulttuuria koskevan koulutuksen edistäminen.

Lisäksi kulttuurin kehittämisen tehtäväalueella osallistutaan aktiivisesti kotiseututyön ja perinnepolitiikan edistämiseen maakunnassa. Tehtävänä on edistää kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja kulttuurinvaihtoa sekä huolehtia toimialaan kuuluvista neuvonta- ja informaatiopalveluista sekä tiedottaa kulttuurin rahoitusjärjestelmistä.

Tehtäväalueen henkilökunta >>

 

Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuristrategialuonnos on avoin kommenteille

Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuristrategialuonnos Etelä-Pohjanmaa – Jotakin parempaa Kulttuuristrategia vuosille 2019-2025 on parhaillaan lausunnoilla kunnissa, ja syksyllä se hyväksytään kulttuurilautakunnassa ja maakuntahallituksessa. Kesän aikana myös kaikilla halukkailla on mahdollisuus antaa kommentteja strategialuonnoksesta. 

Kulttuuristrategian kommentointi on avoimena 2.8.2019 saakka. Lue lisää>>

Katso tuottamamme uusi "Etelä-Pohjanmaan kulttuuriperintöä etsimässä – Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018" -video!

Etelä-Pohjanmaan liiton EU-tietokeskuksen tuottamassa videossa tuodaan esiin Etelä-Pohjanmaan rikasta kulttuuriperintöä. Vuonna 2018 Euroopan unionissa vietettiin Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Teemavuoden tavoitteena oli kannustaa eurooppalaisia pohtimaan kulttuuriperintöään ja sen merkitystä omassa arjessa.

Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuristrategian päivittäminen jatkuu työpajoissa 

Etelä-Pohjanmaan liitto päivittää Etelä-Pohjanmaan kulttuuristrategiaa Etelä-Pohjanmaa - Jotakin parempaa vuosille 2019–2025. Nykyisessä kulttuuristrategiassa on kuvattu muun muassa eteläpohjalaisen kulttuurin kivijalkaa ja toimintaympäristöä, ajassa vaikuttavia megatrendejä, visio vuodelle 2020 sekä maakunnan kulttuurin kehittämisen kulmakivet toimenpiteineen. Kulttuurin kehittämisen kulmakivinä ovat olleet yhteistyö, hyvinvointi, liiketoiminta ja kansainvälisyys.

Kulttuuristrategian päivitykseen liittyen liitto on kevään 2018 aikana vieraillut kunnissa keskustelemassa kuntien kulttuurin nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Kulttuuritoimijoille järjestettiin myös toukokuussa strategiatyöpaja, jossa pohdittiin strategian päivityksen tarpeita ja kulttuurin kehittämisen haasteita ja toiveita. 

Kaikille kulttuuritoimijoille avoin kulttuuristrategian työpaja ti 13.11.2018 klo 12-16 Seinäjoen kaupunginkirjaston Jaaksi-salissa. Ilmoittautumiset työpajaan oheisen linkin kautta https://fi.surveymonkey.com/r/RSYT7LK 

Tammikuussa 2019 järjestetään vielä yksi työpaja.

Päivitetty kulttuuristrategia vuosille 2019-2025 valmistuu keväällä 2019.

 

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018

Vuonna 2018 koko Eurooppa viettää yhteistä Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kulttuuriperinnön eurooppalaisella teemavuodella lisätään yleistä tietoisuutta kulttuuriperinnöstä ja sen merkityksestä. Se tarjoaa mahdollisuuden mm. hyvien käytäntöjen levittämiseen, periaatekeskustelujen virittämiseen sekä tutkimus- ja innovointitoiminnan edistämiseen. Lue lisää teemavuodesta sekä teemavuoden tueksi tarjolla olevaan rahoitukseen. Lue lisää >>


Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri nyt myös ruotsiksi ja englanniksi!

Koko maakunnan kattavasta sähköisestä tapahtumakalenterista on julkaistu nyt myös kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi. Kieliversiot palvelevat maakunnan vieraskielistä väestöä sekä kansainvälisiä matkailijoita. Tapahtumien ilmoittajat ovat vastuussa ruotsin- ja englanninkielisen tekstisisällön tuottamisesta. Tapahtumatietojen kääntämisessä on lisäksi käytössä Googlen konekäännöspalvelu, jota hyödynnetään samaan tapaan kuin monilla verkkosivustoilla ja sosiaalisen median palveluissa. sähköinen tapahtumakalenteri löytyy osoitteesta www.epkalenteri.fi. Hae ja ilmoita omat tapahtumasi ilmaiseksi!

Kulttuurin uutiskirje

Uutiskirje Kesäkuu 2019
Uutiskirje Toukokuu 2019

Uutiskirje Maaliskuu 2019
Uutiskirje Tammikuu 2019

Uutiskirje 7/2018
Uutiskirje 6/2018

Uutiskirje 5/2018

Uutiskirje 4/2018
Uutiskirje 3/2018

Uutiskirje 2/2018
Uutiskirje 1/2018

Uutiskirje 6/2017
Uutiskirje 5/2017
Uutiskirje 4/2017
Uutiskirje 3/2017
Uutiskirje 2/2017
Uutiskirje 1/2017

Uutiskirje 6/2016
Uutiskirje 5/2016
Uutiskirje 4/2016
Uutiskirje 3/2016
Uutiskirje 2/2016
Uutiskirje 1/2016


Uutiskirje 8/2015

Kulttuurin uutiskirje tiedottaa Etelä-Pohjanmaan kulttuurin ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja rahoitusmahdollisuuksista. Uutiskirje ilmestyy noin seitsemän kertaa vuodessa. Tilaa uutiskirje >>

Etelä-Pohjanmaan liittoPL 109, 60101 SeinäjokiKampusranta 9 C, Frami, 4. kerros • etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi

Takaisin
ylös