NICHE

Nettisivut: http://www.interregeurope.eu/niche/

Kesto: 1. vaihe 01.04.2016–31.3.2018, 2. vaihe 01.04.2018–31.3.2020

Pääpartneri: Länsi-Romanian aluetoimisto, Romania

Partnerimaat: Romania, Irlanti, Iso-Britannia, Viro, Puola, Kreikka ja Suomi

EP-partneri: EP-liitto

Rahoitusohjelma: Interreg Europe 2014–2020

Kokonaisbudjetti: 1,3 M€

 

NICHE-hankkeen tavoitteena on edistää ruokaketjujen innovatiivisuutta alueilla, joilla elintarvikeala on kärkiteema.

Yhteisiä tekijöitä hankekumppaneille ovat elintarvikealan tärkeys alueelle, tutkimuksen ja innovaatioiden lisääminen alalla, jossa on kasvumahdollisuuksia, sekä halu oppia ja jakaa kokemuksia muiden Eurooppalaisten alueiden kanssa.

Hankkeessa pyritään vaikuttamaan maakuntastrategian osioon 1.2.1, joka sisältää kestävät ruokajärjestelmät ja biotalouden uudet ratkaisut. Lisäksi tarkoituksena on alueellisten ja paikallisten hyvien käytäntöjen ja strategiatoimenpiteiden tunnistaminen, analysointi, levittäminen ja monistaminen.

 

NICHEn toimintasuunnitelma - Innovatiivinen ruokaketju

NICHE -hankkeen toimintasuunnitelman tavoitteena on edistää ruokaketjun innovatiivisuutta. Toimenpiteet on koottu ruokaketjun haastattelujen, työpajojen ja kansainvälisten hankepartnerien hyvien käytäntöjen pohjalta, tiiviissä yhteydessä ruokaketjun toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Toimintasuunnitelman julkistamistilaisuus pidettiin 9.3.2018 Seinäjoella. Toimintasuunnitelma toteutettiin Seinäjoen ammattikorkeakoulun Ruoka-yksikön asiantuntijatyönä Etelä-Pohjanmaan liitolle. Prosessin aikana toimintasuunnitelman teemaksi nousi alueen brändäys. Alueella kaivattiin vahvempaa yhteistä pohjaa johon tukeutua sekä näkyvyyttä kuluttajille ja yhteistyökumppaneille yhtenäisen brändin avulla. Toiseksi tärkeäksi teemaksi nousi ruokaturvallisuus. Yhteensä toimintasuunnitelma sisältää kahdeksan toimenpidettä. Toimintasuunnitelma kirjoitettiin englanniksi ja sen alkuun lisättiin kattava suomenkielinen tiivistelmä.

Tutustu toimintasuunnitelmaan täältä.

 

NICHE ja SMEOrganics järjestivät yhteisen esittelytilaisuuden 10.10.2016 Framilla

Kestäviä, innovatiivisia ja kilpailukykyisiä elintarvikeketjuja kehitetään Etelä-Pohjanmaalla. Apuna ovat parhaat eurooppalaiset esimerkit. Uudet elintarvikehankkeet NICHE ja SMEOrganics esittäytyivät maanantaina 10. lokakuuta Frami F:ssä Seinäjoen Ammattikorkeakoulun tiloissa. Esitykset löytyvät allaolevista linkeistä.


NICHE - Building innovative food value chains in regions (Sanna Inkeri, Etelä-Pohjanmaan liitto)
 
SME ORGANICS - Enhancing SME competitiveness and sustainability in the organic sector (Pekka Maijala, Seinäjoen ammattikorkeakoulu)
 
Yrityscase: Superpottu (yrittäjä Jussi Knaapi)
 
Kestävyysinnovaatioihin erikoistuvan arvoketjun rakentaminen (professori Sirpa Kurppa, Luonnonvarakeskus)
 
Kilpailukykyä ja kestävyyttä luomulla (toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila, Pro Luomu ry)

 

Etelä-Pohjanmaan liittoPL 109, 60101 SeinäjokiKampusranta 9 C, Frami, 4. kerros • etunimi.sukunimi@etela-pohjanmaa.fi

Takaisin
ylös